Pyragėliai su obuoliais | Receptas

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pyragėliai su obuoliais | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • varškė: 125 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • aliejus: 75 mililitrų
    • cukrus: 80 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 10 gramų
    Įdarui:
    • obuoliai: 4 (vidutinio dydžio)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    Pyragėliams aptepti:
    • 1 kiaušinio plakinio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame įdarą: Keptuvėje arba nedideliame puode išlydome sviestą, dedame kubeliais supjaustytus obuolius bei suberiame cukrų. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes (uždengusios dangčiu), kol obuoliai suminkštės. Nupilame susidariusį skystį bei atvėsiname.
  2. 2. Pasiruošiame tešlą: Į dubenį sudedame varškę, supilame pieną, aliejų, beriame cukrų, druską, vanilinį cukrų bei pakankamai gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais bei gerai išminkome tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Formuojame pyragėlius: Iškočiojame apie 0,5 centimetro storio tešlos lakštą. Su stikline arba puodeliu iš tešlos išspaudžiame skritulius (mano stiklinės skersmuo – 9,5 cm).
  5. 4. Ant kiekvieno tešlos skritulio dedame įdaro bei užlenkiame, kraštus užspaudžiame šakute. Man gavosi 20 pyragėlių.
  6. pyragėlių įdaras
  7. 5. Tada suformuotus pyragėlius dedame į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepame išplaktu kiaušiniu.
  8. pyragėliai prieš kepimą
  9. 6. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pyragėlius pabarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!
Šventiniai vafliai
(6)
Kepti persikai su ledais
(1)