Quenelles - prancūziški virtiniai - taip pat patiks, kad gaminsite ne kartą!

2019-10-16 Autorius WorldRecipes.lt

Quenelles - prancūziški virtiniai - taip pat patiks, kad gaminsite ne kartą!

Ingredientai

    • pienas: 70 mililitrų
    • vanduo: 70 mililitrų
    • sviestas: 40 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • sviestas: 30 gramų
    • pienas
    • miltai
    • pomidorų padažas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • mėgiami prieskoniai (karis, raudonėlis ir panašiai)
    Taip pat:
    • tarkuotas fermentinis sūris: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą sudedame sviestą, pieną bei vandenį ir užviriname.
  2. 2. Tada suberiame miltus ir greitai maišome mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į gabalą.
  3. Reklama
  4. 3. Nuimame nuo ugnies. Įmušame kiaušinį, gerai išmaišome ir tik tuomet įmušame kitą kiaušinį.
  5. 4. Suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
  6. 5. Tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo ir formuojame rutulius, ritinius arba cepelino formos virtinius.
  7. 6. Juos sudedame ant miltais pabarstytos lentutės ir maždaug 30-60 minučių palaikome šaldytuve. Per tą laiką galite pasiruošti padažą.
  8. 7. Padažas: Sviestą ištirpiname nedideliame puode ant nedidelės ugnies, dedame šaukštą miltų ir pilame pieno.
  9. 8. Maišome šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Po truputį dar dedame miltų ir pilame pieno nuolatos maišydamos, kol gausis norimas kiekis padažo.
  10. 9. Sudedame mėgiamus prieskonius bei pomidorų padažą. Truputį padažo supilame į indą, kuriame bus kepami virtiniai (kad padengtų visą dugną).
  11. 10. Dideliame puode užviriname pasūdytą vandenį, sudedame virtinius (kad vienas prie kito nesiliestų, nes sulips).
  12. 11. Kai jau virtiniai iškils į paviršių, paverdame maždaug 1-2 minutes. Išimame kiaurasamčiu, nuvarviname ir dedame į kepimo indą.
  13. 12. Supilame likusį padažą (padažas turėtų apsemti maždaug pusę virtinių), užbarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu.
  14. 13. Dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30-40 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.