Rabarbarų ir riešutų pyragas

2018-04-26 Autorius Medėjos blogas

Rabarbarų ir riešutų pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • rudas cukrus: 0,75 stiklinės (+ papildomai 0,25 stiklinės)
    • tarkuota apelsino žievelė: 2 arbatinių šaukštelių
    • daržovių aliejus: 0,5 stiklinės
    • miltai: 1,25 stiklinės
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti lazdynų riešutai: 0,5 stiklinės
    • smulkiai pjaustyti rabarbarų stiebai: 1,5 stiklinės
    • kapoti lazdynų riešutai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Ištepame su riebalais 20 centimetrų skersmens kepimo formą.
  2. 2. Tuomet elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius, cukrų bei apelsino žievelę iki kreminės masės. Įmaišome aliejų. Įsijojame miltus bei kepimo miltelius ir suberiame maltus lazdynų riešutus, viską išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pusę tešlos sudedame į kepimo formą, išlyginame viršų. Užbarstome pusę rabarbarų su puse likusio cukraus. Paskleidžiame ant viršaus likusią tešlą. Užbarstome likusius rabarbarus, cukrų bei sukapotus lazdynų riešutus.
  5. 4. Kepame maždaug 60 minučių, tikriname mediniu pagaliuku. Kažkur 10-iai minučių pyragą paliekame formoje, išėmusios pabaigiame visiškai vėsinti ant grotelių. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau riešutų pyragų receptų rasite: Riešutų pyragai.
Rabarbarų ir riešutų pyragas
Trupiniuotas rabarbarų pyragas
(1)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)