1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Ištepame su riebalais 20 centimetrų skersmens kepimo formą.
2. Tuomet elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius, cukrų bei apelsino žievelę iki kreminės masės. Įmaišome aliejų. Įsijojame miltus bei kepimo miltelius ir suberiame maltus lazdynų riešutus, viską išmaišome.
Reklama
3. Tada pusę tešlos sudedame į kepimo formą, išlyginame viršų. Užbarstome pusę rabarbarų su puse likusio cukraus. Paskleidžiame ant viršaus likusią tešlą. Užbarstome likusius rabarbarus, cukrų bei sukapotus lazdynų riešutus.
4. Kepame maždaug 60 minučių, tikriname mediniu pagaliuku. Kažkur 10-iai minučių pyragą paliekame formoje, išėmusios pabaigiame visiškai vėsinti ant grotelių. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau riešutų pyragų receptų rasite: Riešutų pyragai.