sunka nuo raugintų kopūstų: poros šaukštų (jei neturite tai nieko baisaus)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis bei sudėkite į stiklainį. Vandenyje ištirpdykite druską (jos nepadauginkite) bei supilkite (jei turite) raugintų kopūstų sunką. Supilkite viską ant svogūnų bei, jei reikia, paspauskite, kad viskas būtų po vandeniu.
2. Laikykite maždaug 3-7 dienas kambario temperatūroje, uždarytą dangteliu. Kartas nuo karto stiklainį atidarykite, kad išeitų rūgimo dujos.
Reklama
3. Kai jau svogūnai įgauna pakankamai rūgštų skonį, perkelkite indelį į šaldytuvą. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Šie svogūnai yra sveikesni, nes pagaminti be acto. Rauginimo metu išlieka visi enzimai ir susiformuoja naudingos probiotinės bakterijos, kaip ir raugintų kopūstų atveju. Daug mitybos specialistų teigia, kad raugintos daržovės turėtų būti ant mūsų stalo kiekvieną dieną, ypatingai šaltuoju metų laiku.
5. Pastebėjimas: Šie svogūnai idealiai tinka kartu su kepta mėsa, ant picos, salotose ar bet kur kitur, kur naudojate svogūną.