Šiam pyragui galite naudoti ir jaunutes cukinijas ir jau "pagyvenusias", peraugusias. Tik tada reikia jas nulupti bei išimti sėklas. Jaunutes cukinijas galite naudoti su viskuo.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 kepaliukai - pyragiukai.
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros. Dvi stačiakampes kekso formas ištepame sviestu bei pabarstome miltais.
2. Tuomet dideliame dubenyje išsukame kiaušinius, cukrų bei vanilę. Įmaišome tarkuotą cukiniją bei tirpintą sviestą.
Reklama
3. Tada atskirame dubenėlyje sumaišome miltus, druską, kepimo miltelius, muskatą bei cinamoną. Sausus ingredientus dalimis (per 3 kartus) įmaišome į tešlą. Po to sudedame riešutus, spanguoles bei šokoladą.
4. Tešlą padaliname į kepimo formas bei kepame maždaug 55 minutes (kol į storiausią vietą įsmeigtas medinis iešmelis ištrauktas liks švarus).
5. Ištraukus pyragus maždaug 10 minučių paliekame kepimo formose, o paskui išverčiame ant vėsinimo grotelių. Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Labai gardus pyragas. Aš šį kartą kepiau dvigubą normą ir du pyragus užsišaldžiau. Atšildžius jie buvo tokie pat gardūs. Itin tinka pusryčiams, pavakariams arba šiaip prie kavos.
7. Rekomendacija: Daugiau pyragų su šokoladu receptų rasite: Pyragai su šokoladu.