Tai nuostabus užkandis vakarojant su draugais prie taurės vyno, idealiai tinka žiūrint TV. Taip pat pamirkyti į jį daržoves, ryte valgant pusryčius užsitepti ant skrebučio. Na arba vartokite pagal savo fantaziją!
sezamo sėklos: užbėrimui ant viršaus (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į maisto smulkintuvą sudedame virtus avinžirnius, susmulkintą česnako skiltelę, supilame aliejų, tahini padažą ir suberiame burokėlių miltelius (arba supilame burokėlių sultis). Tuomet viską triname maždaug 2-3 minutes, kol masė taps vientisa. Masė turi būti kreminės konsistencijos, jeigu ji tokia nėra - įpilame dar vieną šaukštą aliejaus.
2. Pagardiname druska ir pipirais bei išmaišome.
Reklama
3. Galiausiai sudedame į dubenėlį bei užberiame sezamo sėklas. Jau galima ir skanauti!
4. Rekomendacija: Daugiau humuso receptų rasite: Humuso receptai.