Rūkyta žuvis

Praėjusi savaitė buvo puiki mano vyrui, nes žvejyba pasisekė tikrai labai gerai. O kai sekasi mano artimiesiems, visada laiminga būnu ir aš. Vakar tris didžiausius karšius išsirūkinome patys. Kaime susikonstravome rūkymui tinkamą „bačką“ ir dabar dažniau galėsime mėgautis rūkyta žuvimi.

Šį kartą gaminimo procesui vadovavo mano vyras, o aš likau tik stebėtoja. Jis žuvį išvalytą merkė į druskos sūrymą, tiesa, pirmą kartą žuvis gavosi kiek sūroka. Aš receptą rašau tokį, kuriuo naudosimės jau kitą kartą, sumažinusi druskos kiekį. Tad išbandykite ir jūs. 

Ingredientai

    • vanduo: 5 litų
    • druska: 500 gramų
    • žuvies prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 3 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvį išvalykite, žvynų neskuskite ir padarykite išklotinę.
  2. 2. Vandenyje ištirpinkite druską. Pamerkite žuvį ir palaikykite per naktį.
  3. 3. Ištraukite iš sūrymo, nusausinkite. Įtrinkite prieskoniais, pipirais ir smulkintu česnaku.
  4. 4. Dėkite ant grotelių. Rūkinkite šlapia malka.
  5. 5. Mums visos trys žuvys išsirūkino ne pilnai per 1 valandą.
  6. rūkytas karšis
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Giedrius

Česnaka dėti ant išrūkintos dar šiltos žuvies
Atsakyti
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)