1. Iš pradžių išverdame bulves, kiaušinius ir morkas, jei jas naudosime. Smulkiai sutarkuojame kiaušinius, sūrį ir morkas.
2. Tuomet kubeliais supjaustome vištieną, bulves, grybus ir susmulkiname slyvas. Grybus pakepiname aliejuje (maždaug 7 minutes), padruskiname, atvėsiname. Susmulkiname riešutus.
3. Tada išardomoje, tortams kepti, skirtoje formoje sluoksniuojame salotas: morkos, majonezas, pusė sūrio kiekio, pusė kiekio kiaušinių, pusė kiekio bulvių, padruskiname ir pertepame mėgstamu majonezu, dedame slyvas, vištieną bei grybus, likusius riešutus, bulves, pertepame vėl mėgstamu majonezu, kiaušinių sluoksnis, sūrio sluoksnis. Majonezu galima pertepti ir kitus sluoksnius, jeigu mėgstate kiek riebiau.
4. Puošiame, taip kaip nuotraukoje arba, kaip tik norisi. Prieš patiekdamos būtinai bent jau 4 valandas palaikome šaldytuve. Patiekiame ir mėgaujamės!
5. Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.