1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi bei druska. Tada berkite miltus bei užminkykite pakankamai kietą, prie rankų nelimpančią tešlą. Imkite gabaliuką tešlos, padarykite kuo plonesnę virvutę bei supjaustykite ją mažais gabaliukais. Tą patį padarykite su visa likusia tešla. (Stengiamės supjaustyti kuo mažesniais gabaliukais, nes virdami jie išsipučia maždaug 3−4 kartus.) Puode gerai įkaitinkite aliejų bei ant vidutinės ugnies virkite po dalį tešlos gabaliukų, kol jie iškyla į paviršių ir gražiai pagelsta. Išverda itin greitai! Išvirusius dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
2. Tuomet į puodą pilkite medų, cukrų bei dėkite sviestą. Viską pavirkite ant vidutinės ugnies, kol ištirpsta cukrus bei paėmus sirupo ima tįsti ploni siūliukai (aš pati viriau maždaug 5 minutes).
Reklama
3. Po to į dubenį berkite trečdalį tešlos rutuliukų, pilkite trečdalį sirupo bei greitai maišykite, kad viskas tolygiai apliptų sirupu. Tą patį darykite su likusiais. Jei supiltume iš karto visą sirupą ant visų rutuliukų, jie tolygiai neapliptų sirupu, nes šis labai greitai stingsta.
4. Gerai spausdamos, kad neliktų didelių tarpų, suformuokite kūgį. Palaukite, kol masė sustings, ir pjaustykite (stingsta labai greitai). Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Rram
Vadindavom si skanesta ,,pupeliu tortu,, skanu ir grazu. Galima formuot i koki nors inda, kad issiimtu tiesti mplevele.
Atsakyti
Rram
Atsakyti