Salotos su kepta vištiena ir bolivine balanda

2023-10-29 Autorius Kviečiu į virtuvę

Salotos su kepta vištiena ir bolivine balanda
Itin skanu, spalvinga, labai sotu ir maistinga. Bent jau su tokiomis keptos vištienos salotomis su bolivine balanda bandau prikviesti daugiau šviesos ir spalvų į namus. Visiškai nepatiko, kai paskutinėmis dienomis buvo liūdnas oras už lango ir jokių spalvų. Tad su skaniu maistu keliame nuotaiką sau. Pamėginkite! 

Ingredientai

    • vidinės vištienos filė: 2
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • vištienos prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • salotų mišinys: 2 saujų
    • agurkai: 1
    • pomidorai: 1
    • granatų sėklos: 2 saujelių
    • bolivinių balandų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: šlakelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bolivines balandas užpilkite verdančiu vandeniu ir užkaiskite virti.
  2. 2. Tada vištieną pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Vištieną kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa.
  5. 4. Agurką ir pomidorą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  6. 5. Į lėkštes dėkite salotas, agurkus, pomidorus, išvirusias bolivinės balandos kruopas ir iškeptus vištienos gabaliukus.
  7. 6. Pabarstykite granatų sėklomis ir apšlakstykite padažu, sumaišytu iš nurodytų ingredientų. Skanaukite! :)
Salotos su kepta vištiena ir bolivine balanda
Brokolių ir vynuogių salotos su medaus užpilu
(5)
Salotos su baklažanų čipsais
(1)
Špinatų ir avokadų salotos
(2)