sūdyti anakardžio riešutai (arba kitokie riešutai, pvz. kedro)
brie sūris: gabalėlis
druska
šviežiai malti pipirai
aliejus: 1 valgomasis šaukštas
citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
Recepto paruošimas
1. Pradžioje nuplauname visas daržoves. Salotas susmulkiname, pomidorus perpjauname pusiau, plonais griežinėlias supjaustome obuolį bei ridikėlius.
2. Tada viską sudedame į dubenį, įberiame žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų, užpilame aliejaus bei citrinų sulčių mišinį, viską gerai išmaišome.
3. Tuomet sudedame į lėkštes, pabarstome sūdytais anakardžių riešutais. Įkaitintoje grilio keptuvėje trumpai pakepiname baltąjį pelėsinį brie sūrį, kad plutelė šiek tiek apskrustų, o sūrio vidus taptų tąsus. Galiausiai ant salotų kupolo viršaus uždedame pakepintą sūrio gabalėlį. Štai ir viskas. Labai skanu!
4. Patarimas: valgome su šviežia rugine duonele arba paskrudinto prancūziško batono riekele.