Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

2018-11-17 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Ingredientai

    • pekino kopūstai: 300 gramų
    • paprikos: 1
    • obuoliai: 1 (didelio)
    • alyvuogių aliejus: 20 gramų (arba kitas augalinis aliejus)
    • česnakas: 1 skiltėlės
    • vištienos filė: 200 gramų
    • jūros druska: 0,75 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • natūralus jogurtas: 125 mililitrų
    • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrinos sultys: ~5 mililitrų
    • skystas medus: 15 gramų
    • džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą smulkiai supjaustome. Papriką bei obuolį supjaustome plonais šiaudeliais. Įdedame į dubenį bei pašlakstome citrinos sulčių, kad obuolys netamsėtų. Rankomis išmaišome.
  2. 2. Tuomet aliejuje pakepiname perpjautą perpus česnako skiltelę iki gražios auksinės spalvos bei jį išimame. Gautame česnakiniame aliejuje pakepiname vištienos gabalėlius (maždaug 5-7 minutes).
  3. Reklama
  4. 3. Tada padažui sumaišome likusius ingredientus (jūros druska trys ketvirtadaliai arbatinio šaukštelio, juodieji pipirai puse arbatinio šaukštelio, natūralus juogurtas 125 mililitrai, garstyčios du arbatiniai šaukšteliai, citrinos sultys 5 mililitrai, skystas medus 15 gramų, džiovinti krapai vienas arbatinis šaukštelis). Gerai išmaišome. Būtinai paraujame, suprasime, jeigu ko nors trūksta.
  5. 4. Sudedame salotas. Galite ant salotų mišinio padėti vištienos gabalėlius bei apipilt pasiruoštui padažu. Kitas būdas - viską tiesiog sumaišome. Šias salotas galite daryti su grietine vietoje jogurto arba majonezą sumaišyti su grietine lygiomis dalimis bei prieskoniais (be garstyčių ir citrinos sulčių). Patiekiame ir skanaujame!
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Cezario salotos su kalakutiena ir parmezano sūriu
(4)