Samosos su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

2017-11-13 Autorius Jurgittos receptai

Samosos su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

Ingredientai

    Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 350 gramų
    • vanduo: 150 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • obuoliai: 3 (dideli)
    • sviestas: 40 gramų
    • razinos: 2 saujų
    • rudas cukrus: 5 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    Taip pat reikės:
    • aliejus (pyragėlių kepimui)
    • miltelinis cukrus (pyragėlių apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, užpilkite lydytu sviestu, išmaišykite bei rankomis trinkite, kol susidaro trupiniai. Tada supilkite vandenį bei užminkykite minkštą, elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Suformuokite rutulį, apšlakstykite jį vandeniu bei palikite apie 30 minučių uždengtame dubenyje, kad išbrinktų miltai.
  2. 2. Įdaras: Razinas užpilkite karštu vandeniu bei palikite išbrinkti. Tuomet obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite obuolius bei kepame, kol pradeda minkštėti. Po to suberkite cukrų, cinamoną bei maišydamos kepkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ima karamelizuotis ir keptuvėje visiškai nelieka skysčio (man užtruko maždaug 10 minučių). Tada suberkite razinas, išmaišykite bei palikite įdarą atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Formavimas: Tešlą padalinkite į 20 dalių. Iškočiokite iš tešlos gabalėlio ploną skritulį (maždaug 8–9 centimetrų), dėkite įdaro, kraštus stipriai suspauskite bei suvyniokite kraštą į kaselę. Puode įkaitinkite aliejų (jo prireiks tiek, kad apsemtų pyragėlius bei jie virtų kaip spurgos) ir pavartydamos virkite, kol gražiai pagelsta. Atvėsusius pabarstykite su milteliniu cukrumi. Skanaukite!
  5. 4. Pastebėjimas: Samosas galima daryti, jei norisi, ir didesnes, tuomet tešlą daliname į mažiau dalių. Formuoti pyragėlius irgi galite įvairiai.
  6. 5. Pastebėjimas: Samosos – vegetariški pyragėliai, atkeliavę iš Indijos, kurie gali būti kepami su visokiais įdarais (ir saldžiais, ir nesaldžiais). Samosoms gaminti ir kepti naudojamas lydytas sviestas („ghi“, „ghee“), bet galima tešlą paruošti su paprastu sviestu bei virti pyragėlius aliejuje. Be galo paprasta pyragėlių sudėtis bei labai nepaprastas skonis.
Indiška Naan duonelė
(4)
Ruginė duona su kmynais
(6)
Balta duona
(28)