Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje su svogūnais, bazilikais ir raudonėliu

2024-04-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje su svogūnais, bazilikais ir raudonėliu
Man asmeniškai toks šašlykų marinatas labai patinka. Su juo esu nustebinusi ne vieną žmogų, niekada neatspėdavo kaip jie pagaminti. Šį receptą naudoju jau daugybe vasarų ir visi draugai labai giria. :)

Beje, esu bandžiusi kepti šiuos šašlykus ir orkaitėje, sakyčiau gavosi visai neblogai, tik žinoma tokiu atveju yra prarandamas malonumas pabūti lauke, kai geras oras.:) 

Man labai gardu valgyti šiuos šašlykus tik su salotomis, be virtų ryžių (bet čia kiekvienam asmeniškai).

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1,5 kilogramo
    • svogūnai: 2
    • juoda arbata: 100 gramų
    • džiovintas bazilikas: 2 šaukštelių
    • džiovintas raudonėlis: 2 šaukštelių
    • druska: 1 šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių arbatžoles užpilame su verdančiu vandeniu (maždaug 1 litru) bei paliekame pritraukti.
  2. 2. Po to atvėsusią arbatą perkošiame per sietelį.
  3. Reklama
  4. 3. Į atvėsusią arbatą sudedame supjaustytą gabaliukais kiaulienos sprandinę (aš pjaustau 2-3 kąsnių dydžio gabaliukais) bei paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
  5. 4. Kai jau mėsa pasimarinuoja arbatoje, nupilame skystį bei sudedame susmulkintus svogūnus, džiovintas žoleles ir pipirus.
  6. 5. Tada gerai rankomis išmaigome. Dar paliekame maždaug vienai valandai šaldytuve.
  7. 6. Prieš verdami ant iešmų mėsą padruskiname. Kepame šašlykus suvertus ant iešmų vis pavartydamos, kol iškeps.
  8. 7. Patiekiame su norimu garnyru ir skanaujame!
Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje su svogūnais, bazilikais ir raudonėliu
Kinietiški koldūnai su kiauliena
(1)