miltai: ~400 gramų (žiūrėti pagal tešlą, kad nesigautų per kieta)
Pabarstymui:
cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
aguonos: 2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą išlydome, suplakame kiaušinius bei gerai išmaišome su cukrumi ir vanile. Po truputį beriame miltus bei kepimo miltelius. Užminkome tešlą ne per kietą, bet ir kad neliptų prie mūsų rankų. Padedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
2. Tuomet kočiojame lakštą maždaug 3-4 milimetrų storio bei formelės pagalba išspaudžiame sausainius. Sudedame ant kepimo popieriumi padengtos skardos, sutepame kiaušinio plakiniu paviršių, barstome cukraus bei aguonų mišiniu. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai pagels. Skanaujame!
Reklama
3. Pastebėjimas: Dar galite šiuos sausainius apibarstyti susmulkintais riešutais. Irgi labai tinka.