Sausainiai su karamele ir šokoladu

2018-01-21 Autorius Sigita Cooks

Sausainiai su karamele ir šokoladu

Ingredientai

    Sausainiui:
    • sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • kvietiniai miltai: 170 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Karamelei:
    • karamelizuotas kondensuotas pienas: 1 skardinės (pvz. "Rududu")
    • sviestas: 100 gramų
    Šokoladui:
    • šokoladas: 200 gramų (pieniškas arba juodasis)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainiai: Minkštą sviestą išsukite kartu su cukrumi iki purumo, įmaišykite miltus su druska. Tada tešlą sukrėskite į kvadratinę formą (aš naudojau 20×20 centimetrų.), tolygiai paskirstykite ir dėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių arba į šaldiklį 10 minučių.
  2. 2. Tuomet atšaldytą tešlą subadykite šakute bei kepkite įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol paruduos.
  3. 3. Karamelė: Sviestą ištirpinkite kartu su kondensuotu pienu iki vientisumo bei supilkite ant iškepto sausainio, tolygiai paskirstykite. Viską dėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių, kol karamelė sustings.
  4. 4. Šokolado sluoksnis: Šokoladą ištirpinkite kartu su aliejumi bei užpilkite ant karamelės, šokoladu padenkite visą viršų. Dėkite vėl į šaldytuvą dar maždaug 30 minučių, kol šokoladas sukietės.
  5. 5. Galiausiai sausainį pjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Laikykite šaldytuve. Skanaukite!
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
(5)
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)