Sausainiai su kmynais

2020-09-04 Autorius Debesijos

Sausainiai su kmynais
Šie sausainiai itin tinka įsidėti į keliones, ilgesniems pasivaikščiojimams ir panašiai. Tiek saldūs, tiek su kmynais, tiek idealiai išlaiko formą. Tiesiog neįmanoma jų negaminti, vieni pliusai. ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 340 gramų
    • sviestas: 230 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vyno akmuo: aštuntadalio arbatinio šaukštelio (vyno akmenį ir sodą galite pakeisti į 0,5 šaukštelio kepimo miltelių)
    • soda: dešimtadalio arbatinio šaukštelio
    • kmynų sėklos: 1 šaukšto
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vyno akmenį, sodą bei druską.
  2. 2. Tuomet sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol gausite drėgnus trupinius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada suberkite kmynus, įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą, ją padėkite į šaldytuvą maždaug 10-15 minučių.
  5. 4. Atvėsintą tešlą iškočiokite iki 0,75-1 centimetro storio ir išspauskite apvalius sausainius.
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių.
  7. 6. Atvėsinkite ant grotelių ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.