Sausainiai su lazdyno riešutais ir šokolado gabaliukais

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 0,5 puodelio (1 puodelis - 236 ml)
    • baltas cukrus: 0,5 puodelio
    • vanilės pasta: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • persijoti miltai: 1,5 puodelio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pieniškas šokoladas: 100 gramų
    • lazdyno riešutai: 50 gramų
    Papildomai:
    • pieniškas šokoladas: 100 gramų
    • lazdyno riešutai: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visus riešutus užpilkite su verdančiu vandeniu, nukoškite bei kepinkite sausoje keptuvoje, kol drėgmė išgaruos, o luobelės pasidarys beveik juodos. Atvėsus, patrinkite tarp pirštų, kad luobelės nubyrėtų. Tada nužievintus riešutus susmulkinkite bei padalinkite į dvi lygias dalis.
  2. 2. Tuomet sviestą išplakite su cukrumi, druska, kiaušiniu bei vanile. Įmaišykite pusę miltų bei kepimo miltelius. Tada 100 gramų šokolado susmulkinkite nedideliais gabaliukais bei įsukite į tešlą kartu su 50 gramų riešutų. Įmaišykite likusius miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Po to kepimo skardą išklokite su popieriumi. Šaukštu formuokite sausainius, palikdamos tarp jų didelius tarpus, nes kepant sausainiai išsiplės.
  5. 4. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol visi tolygiai švelniai paruduoja. Atvėsinkite skardoje.
  6. 5. Paskui likusius 100 gramų šokolado ištirpinkite, aptepkite juo po pusę sausainio. Ant šokoladinės dalies, kol nesustingo, užberkite po žiupsnelį riešutų. Pastatykite vėsioje vietoje bei palaukite, kol pilnai atvės. Skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Gavosi labai puikūs sausainiai. Svarbiausia palikti didelius tarpus tarp sausainių, nes man taip iššsipūtė, kad paskui vos atskyriau vieną nuo kita. Dėl to išvaizda gavosi šiek tiek nekokia, tačiau laaabai gardūs.