1. Pradžioje visus riešutus užpilkite su verdančiu vandeniu, nukoškite bei kepinkite sausoje keptuvėje, kol drėgmė išgaruoja, o luobelės pasidaro beveik juodos. Tada atvėsusius patrinkite tarp pirštų, kad luobelės nubyrėtų. Riešutus susmulkinkite bei padalinkite į dvi lygias dalis.
2. Tuomet sviestą išplakite su cukrumi, druska, kiaušiniu bei vanile. Įmaišykite pusę miltų bei kepimo miltelius. Po to 100 gramų šokolado susmulkinkite nedideliais gabaliukais bei įsukite į tešlą kartu su 50 gramų riešutų. Įmaišykite likusius miltus.
3. Paskui kepimo skardą išklokite su popieriumi. Šaukštu formuokite sausainius, palikdamos tarp jų didelius tarpus, nes kepdami sausainiai išsiplės.
4. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol visi tolygiai švelniai paruduoja. Atvėsinkite skardoje.
5. 100 gramų šokolado išlydykite, aptepkite juo kiekvieno sausainio pusę. Ant šokoladinės dalies užberkite po žiupsnelį riešutų. Pastatykite vėsioje vietoje bei palaukite, kol visiškai atauš. Mirkykite sausainius. Skanaus!