Sausainiai "Šypsenėlės"

2019-01-19 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sausainiai "Šypsenėlės"

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą supjaustykite kubeliais bei ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniu. Suberkite miltus bei užminkykite minkštą tešlą. Tešla privalo gautis minkšta bei maloni liesti.
  2. 2. Tuomet padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną palikite baltą, o į kitą dalį suberkite kakavą bei vėl gerai išminkykite.
  3. 3. Tada ant stalo tieskite kepimo popierių bei ant jo iškočiokite stačiakampius vienodus du lakštus (baltą ir kakavinį).
  4. 4. Po to ant balto lakšto uždėkite kakavinį lakštą, apipjaustykite, kad būtu vienodi bei susukite į ritinį. Supjaustykite maždaug vienodo dydžio ritinėliais.
  5. 5. Paskui dėkite į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
(1)