liesas natūralus jogurtas: 125 mililitrų (arba kefyras)
cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų bei su cukrumi išplakite iki baltumo. Tada įpilkite lydyto, atvėsinto sviesto, dar paplakite. Supilkite jogurtą arba kefyrą, išmaišykite. Mitus sumaišykite su kepimo milteliais bei cinamonu. Palaipsniui miltų mišinį dėkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Baltymus su druska išplakite iki standžių putų, palaipsniui įdėkite juos į tešlą.
2. Po to įpilkite į keptuvę mažą šlakelį aliejaus bei kepkite blynus iš abejų pusių. Patiekite ir mėgaukitės.:)
Reklama
3. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.