Keto blyneliai (iš migdolų ir kokosų miltų)

2021-01-18 Autorius Skanauk su Aušra

Keto blyneliai (iš migdolų ir kokosų miltų)
Paskutiniu metu stengiuosi kaip įmanoma valgyti mažiau baltų miltų. Juos stengiuosi pakeiti sveikesniais miltais, pvz. migdolų arba kokosų. Tokie keto mitybai tinkantys blynai yra būtent ir yra gaminami su šiais miltais. Žinoma, šių keto blynų skonis gerokai skiriasi nuo mums įprastų kvietinių. Nors skonis ir skirias, bet mūsų šeimai tikrai patiko.

Kokosų miltų aš naudoju mažai, nes jie itin sugeria skysčius. Tešla buvo gana skysta.

Blynus patiekiau su natūraliu jogurtu, kokosų žiedų sirupu, susmulkintomis kakavos pupelėmis ir juodaisiais serbentais.

Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti 10 blynelių.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • augalinis pienas: 0,5 stiklinės (100 mililitrų)
    • migdolų miltai: 0,5 stiklinės (60 gramų)
    • kokosų miltai: 2 valgomųjų šaukštų (15 gramų)
    • saldiklis: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • vanilės ekstraktas
    • kokosų aliejus (kepti blynams)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplakame šluotele.
  2. 2. Tada suberiame visus ingredientus ir išplakame iki vientisos masės.
  3. 3. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės temperatūros.
  4. 4. Įpilame po vieną valgomąjį šaukštą tešlos. Kepame maždaug 3-4 minutes iš apačios, po to apverčiame ir dar pakepame maždaug 2-3 minutes.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir lepinamės!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
  7. keto blyneliai
Amerikietiški blynai
(34)
Bulvių ir salierų blyneliai
(1)
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)