Sicilietiški ryžių kroketai (arančinai)

2018-01-19 Autorius WorldRecipes.lt

Sicilietiški ryžių kroketai (arančinai)

Ingredientai

    • apvalūs ryžiai: 250 gramų
    • šaldyti žalieji žirneliai: 50 gramų
    • virtas kumpis: 50 gramų
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1-2
    • džiūvėsėliai: 50 gramų
    • persilado prieskoniai
    • alyvuogių aliejus (pašlakstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame ryžius bei juos atvėsiname. Tada delne iš ryžių formuojame plonus paplotėlius bei į jų vidurį dedame po kumpio ir sūrio riekelę, įberiame keletą atšildytų žirnelių. Tuomet paplotėlį uždarome bei formuojame arba apvalios, arba cepelino formos kroketą. Visa tai darome drėgnomis rankomis ir truputį pašlakstome vandeniu, kad ryžiai geriau suliptų.
  2. 2. Po to gautą kroketą pamirkome kiaušinio plakinyje bei apvoliojame džiūvėsėliuose, sumaišytuose su persilado prieskoniais. Kroketus išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei apšlakstome su alyvuogių aliejumi.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Skanaujame!
  5. 4. Recepto ir nuotraukos autorius: Laida "Gardu gardu"

LATGA

Privalote nurodyti teksto ir nuotraukos šaltinius!
Atsakyti

WorldRecipes™

Autorius ir nuotraukos autorius yra nurodytas, net dviejose vietose:)
Atsakyti
Kibinai su mėsa
(12)