Šiltos burokėlių ir apelsinų salotos

2018-09-09 Autorius Shutterstock

Šiltos burokėlių ir apelsinų salotos

Ingredientai

    • burokėliai: 500 gramų
    • apelsinai: 2
    • riešutai: 0,25 stiklinės
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • petražolės (pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlius supjaustykite nedideliais kubeliais (maždaug 1,5 centimetro), suberkite ant folijos. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite žiupsneliu druskos bei šviežiai maltais pipirais, įdėkite susmulkintų česnako skiltelių. Sugniaužkite foliją bei sandariai užlankstykite viršų, dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 35 minutėms.
  2. 2. Tuo tarpu, nulupkite du apelsinus taip, kad liktų kuo mažiau baltos luobelės. Supjaustykite maždaug 2 centimetrų gabaliukais bei sudėkite į salotų dubenį, kad apelsinų sultys sutekėtų į dubens apačią, nupilkite tris valgomuosius šaukštus sulčių į puodelį, kurį papildykite šaukštu vyno acto, šaukšteliu garstyčių, šaukštu cukraus bei trimis šaukštais aliejaus – viską gerai išmaišykite, kad užpilas taptų vientisas.
  3. Reklama
  4. 3. Po to imkite iškeptus burokėlius iš orkaitės, atvėsinkite keletą minučių, tada sudėkite prie apelsinų, pagardinkite riešutais (man labiausiai tinka graikiški) bei apšlakstykite pasiruoštu užpilu, papuoškite petražolėmis. Mėgaukitės:)
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau burokėlių salotų receptų rasite: Burokėlių salotos.
Pankolio salotos
(4)
Salotos su tunu, ridikėliais ir avinžirniais
(1)
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)