Šiltos lašišos salotos su smidrais

2018-05-28 Autorius Skanūs kąsneliai

Šiltos lašišos salotos su smidrais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Lašišai:
    • lašiša: 400 gramų
    • druska
    • pipirai
    • citrina: kelių griežinėlių
    • aliejus (pašlakstymui)
    Salotoms:
    • sviestinė salota
    • ridikėliai: kelių
    • bulvės: 3-4 (nedidelių)
    • smidrai: ~400 gramų ryšulėlio
    • petražolės: kuokštelio
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
    • garstyčios sveikais branduoliais: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrinos sultys: 3 arbatinių šaukštelių
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lašisą pagardiname su druska bei pipirais, uždedame gabaliukais citrinos, taip pat lengvai pašlakstome aliejumi. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (laikas priklauso nuo lašišos storio), kol vidaus temperatūra pasieks maždaug 70 laipsnių.
  2. 2. Tuomet bulves nutriname kempinėle bei susmulkiname skiltelėmis, kepame aliejuje, kol taps traškios, bebaigiant kepti pabarstome druska. Smidrams nulaužiame sumedėjusius galus bei maždaug 60 sekundžių apverdame vandenyje. Nuvarviname vandenį. Salotas suplėšome, pasmulkiname ridikėlius ir petražoles.
  3. Reklama
  4. 3. Tada užpilui tarpusavyje sumaišome visus nurodytus ingredientus.
  5. 4. Lėkštėje dėliojame salotas, ridikėlius, petražoles, šiltus smidrus, bulves ir pasmulkintą lašišą, Apšlakstome pasiruoštu padažiuku. Skanaujame!