1. Pastebėjimas: Aš pati salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 centimetrų skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės bei sluoksniavau iš eilės.
2. Iš pradžių nulupkite virtas bulves. Sutarkuokite jas stambia burokine tarka. Sudėjusios pirmąjį sluoksnį aptepkite kiek įmanoma ploniau majonezu ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Reklama
3. Tuomet svogūną smulkiai sukapokite ir nuplikykite karštu vandeniu. Po keliolikos minučių perliekite šaltu vandeniu bei suberkite ant bulvių.
4. Tada virtą morką nulupkite, sutarkuokite, dėkite ant svogūnų, vėl aptepkite majonezu.
5. Po to žuvies konservus susmulkinkite šakute ir taipogi tolygiai paskleidusios ant ankstesnio morkų sluoksnio plonai patepkite majonezu ir pabarstykite prieskoniais.
6. Žuvies konservą galite dėti, kokį tik turite arba mėgstate - šprotus, strimėlę ar tuną.
7. Sutarkuokite sūrį, lygiu sluoksniu paskleiskite ant žuvies ir vėl - majonezas ir truputis prieskonių.
8. Kietai virtų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
9. Paskui sutarkuokite bei dėkite atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas bei majonezas, o ant viršaus smulkiai sutarkuotas kiaušinio trynys.
10. Puoškite žalumynais ir alyvuogėmis, pagal savo fantaziją.
11. Prieš patiekdamos, salotas mažiausiai 2 valandas palaikome šaldytuve, kad sluoksniai labiau susigulėtų. Skanaujame!
12. Pastebėjimas: Tarp sluoksnių, jeigu turite ir norisi, galite įmaišyti svogūno laiškų.
13. Pastebėjimas: Prieskonių aš pati bėriau visai minimaliai, nes majonezas bei konservas duoda savo skonį, be to man patinka švelnios salotos.
14. Pastebėjimas: Taip pat ir majonezo stengiausi kaip įmanoma mažiau bei ploniau tepti, nors tai sekėsi ganėtinai sunkiai, kad gražiai sudėlioti sluoksnius, jų nesuardant.
15. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.