Sluoksniuoti tinginių balandėliai su ryžiais ir daržovėmis

2024-02-17 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuoti tinginių balandėliai su ryžiais ir daržovėmis
Šiandien noriu Jums parodyti labai skanų patiekalą, kurį gaminu, kai nebežinau ką paruošti iš faršo. Tokie sluoksniuoti tinginių balandėliai su ryžiais ir daržovėmis man asmeniškai yra bene patys skaniausi. Nors pradžioje reikia įdėti šiek tiek darbo, bet didžiąją dalį jo atlieka orkaitė, o tokius patiekalus aš labai mėgstu. Būtinai pamėginkite!

Beje, aš šį patiekalą įprastai gaminu su kiaulienos faršu, bet esu gaminusi ir su jautienos faršu, taip pat ir su maišytu kiaulienos-jautienos faršu. Visais atvejais gavosi puikiai. Tik dar nemėginau ruošti su paukštiena, bet esu beveik visiškai tikra, kad taip pat viskas pavyktų labai gerai.

Ingredientai

    • faršas: 400 gramų
    • virti ryžiai: 100 gramų
    • kopūstai: 400 gramų
    • morkos: 1 didelės
    • svogūnai: 2
    • pomidorai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia faršą sumaišykite su virtais ryžiais, žiupsneliu druskos ir pipirų, susmulkintu česnaku bei kiaušiniu.
  2. 2. Tada morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. 3. Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite.
  4. 4. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną bei morką ir kepkite, kol švelniai apskrus.
  5. 5. Sudėkite supjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepkite.
  6. 6. Kopūstą stambiai supjaustykite.
  7. 7. Tada į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dėkite sluoksnį žalių kopūstų, tuomet dėkite dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliokite rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš naujo taip pat sluoksniuokite - kopūstai, svogūnai su morkomis ir faršo kotletai. Paskutinis sluoksnis turėtų būti kopūsto. Viską pabarstykite krapais, druska bei pipirais.
  8. 8. Balandėlius užpilkite virinti vandeniu uždenkite ir dėkite į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškinkite maždaug 45 minutes.
  9. 9. Grietinę sumaišykite su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Pasiruoštą padažą pilkite į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišykite, kad padažas pasiskirstytų.
  10. 10. Dėkite atgal į orkaitę ir troškinkite dar maždaug 15-20 minučių.
  11. 11. Tinginių balandėlius patiekite šiltus ir skanaukite!
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
(8)
Faršo ir sūrio štrudelis su lydytu sūreliu
(1)
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)