Šokoladinis cukinijos keksas

2018-07-27 Autorius Visko po trupinėlį

Šokoladinis cukinijos keksas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tarkuota cukinija: 360 mililitrų (~250 gramų)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų (galima dėti ir daugiau, tiems kas mėgsta labai saldžiai)
    • aliejus: 120 mililitrų
    • miltai: 150 gramų
    • tamsi kakava: ~50 gramų (3 valgomųjų šaukštų)
    • druska: žiupsnelio
    • nugesinta soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodas šokoladas: 50-100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite aliejų bei burokinės tarkos pagalba sutarkuotą cukiniją (be odelės ir sėklų).
  2. 2. Tuomet kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, druską ir gesintą sodą. Viską sujunkite bei gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada šokoladą sulaužykite visai mažais gabalėliais, suberkite į tešlą.
  5. 4. Po to masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 50-60 minučių. Skanaukite!
  6. 5. Pastebėjimas: Cukinijas galite pakeisti į obuolius, bus taip pat labai labai skanu.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijų rasite: Cukinijos.
Marmurinis kavos keksas
(9)
Margas keksas | Receptas
(25)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Šokoladinis burokėlių keksas
(1)