vyšnios: 400 gramų (konservuotos, iš kompoto arba šaldytos)
Sulaistymui:
brendis, vyšnių likeris arba sirupas (kompotas)
Papuošimui:
juodas šokoladas: 100 gramų
grietinėlė: 100 mililitrų
vyšnios: kelios
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros bei pasiruošiame (riebalais patepame, popieriumi išklojame) dvi 20 centimetrų skersmens kepimo formas.
2. Tuomet visus ingredientus, skirtus biskvitui, išplakame plaktuvu. Tešlą lygiai padaliname bei supilame į kepimo formas.
Reklama
3. Tada kepame biskvitus maždaug 22–25 minutes (tikriname mediniu pagaliuku). Kai biskvitai jau iškeps, išimame iš orkaitės, paliekame kokioms 5 minutėms kepimo formose, po to išimame bei paliekame atvėsti ant grotelių.
4. Kremui išplakame grietinėlę su cukrumi, vanile bei trupučiu citrinos sulčių.
5. Kiekvieną biskvitą perpjauname pusiau su aštriu ilgu peiliu. Biskvitus sulaistome brendžiu, vyšnių likeriu arba tiesiog kompotu.
6. Paskui sutepame tortą. Ant biskvito tepame grietinėlės sluoksnį, pabarstome vyšniomis. Dedame kitą biskvitą bei kartojame, kol sutepsime visą tortą. Torto viršų bei šonus aptepame plonu grietinėlės sluoksniu.
7. Išlydome šokoladą su grietinėle dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Palaukiame, kol atvės bei pradės tirštėti, ir aptepame tortą.
8. Paskui išspaudžiame plaktos grietinėlės bokštelius bei papuošiame vyšniomis. Prieš patiekdamos tortą palaikome šaldytuve. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.