šparaginės pupelės: 2 litrų (virtos ir supjaustytos 2-3 cm gabalėliais)
pomidorų tyrė: 2 litrų (nublanširuotus pomidorus sumalame per mėsmalę arba sublenderiuoti)
paprikos: 0,7 litro (sumalame arba sublenderiuojame)
česnakas: 2 galvučių (smulkiai supjaustome arba sutarkuojame, galite ir sumalti)
aliejus: 100 mililitrų
9% actas: ~70-100 mililitrų
druska: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
čili pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (gali būti stambiai arba smulkiai malti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šparagines pupeles virkite maždaug 5-7 minutes nuo užvirimo, kad jos būtų suminkštėjusios, bet nepervirusios. Tada vėsiname, supjaustome ir dedame į puodą.
2. Tuo tarpu, kol vėsta šparaginės pupelės, nublanširuokite bei sumalkite pomidorus, aišku galite ir pjaustyti. Tą patį padarykite su paprikomis. Jeigu norisi, kad būtų daugiau gabalėlių galite supjaustyti, jeigu norisi daugiau kaip padažo viską malkite.
Reklama
3. Tada pilkite į bendrą puodą, berkite druską, cukrų, pipiriukus dėkite bei troškinkite maždaug pusvalandį, kartas nuo karto pamaišydamos bei paragaudamos. Baigiantis troškinti dėkite česnakus, po kiek laiko supilkite aliejų bei actą, paskanaukite. Jeigu skonis atitinka Jūsų receptorius pilkite į paruoštus stiklainius, užsukite bei apdenkite šiltai, kol atvės. Mėgaukitės:)
4. Pastebėjimas: Nuostabiai tinka prie įvairių mėsos patiekalų kaip pagardas arba labai patogu ir skanu pagreitinti čili troškinio ruošimą. Iš nurodyto kiekio ingredientų gavosi 3,5 litro mišrainės. Mano paprikos buvo geltonos, todėl spalva šviesi, jeigu naudosite raudonąsias paprikas - spalva gausis sodresnė.
5. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.