"Speltos"-avižiniai sausainiai

2018-09-28 Autorius Nekenčiu virtuvės

"Speltos"-avižiniai sausainiai

Ingredientai

    • sviestas: 125 gramų (arba kepinių margarinas)
    • "Spelta" veislės kvietiniai miltai: 125 gramų
    • avižiniai miltai: 125 gramų (arba kavamale sumalti dribsniai)
    • rudas cukrus: 50 gramų
    • druska: 5 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą minkome su "Spelta" miltais iki trupinių (tam itin padeda virtuvinis kombainas). Tada suberiame kartu sumaišytus avižinius miltus, cukrų, druską bei kepimo miltelius, viską tolygiai išmaišome. Pamažu lašiname pieno ir maišome, kol tešla taps lipnoka. Suformuojame skritulį bei suvyniojusios į maistinę plėvelę, dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, kad tešla sutvirtėtų.
  2. 2. Tuomet iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų (nes tešla ganėtinai lipni) iki maždaug 3-4 milimetrų storio bei išspaudžiame formele sausainius, kuriuos kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 7-10 minučių. Mėgaujamės!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.