1. Pradžioje tešlai miltus sumaišome su druska bei žiupsneliu cukraus. Sudedame šalto sviesto gabalėlius bei triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį, supilame pieną bei užminkome tešlą.
2. Suminkome ją į rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę bei 30 minučių palaikome šaldytuve.
Reklama
3. Tuomet iškočiojame tešlą bei ja išklojame kepimo indą, užlenkiame kraštus. Dedame jį 15–20 minučių į šaldymo kamerą. Kol tešla vėsta, pagaminame įdarą. Špinatus perrenkame, nuplauname bei nuvarviname. Porą supjaustome griežinėliais.
4. Tada keptuvėje įkaitiname sviestą, aliejų bei kelias minutes patroškiname špinatus su porais. Nukeliame nuo ugnies bei leidžiame atvėsti. Pagardiname su prieskoniais.
5. Po to kiaušinius išplakame su pienu bei grietinėle. Įmaišome tarkuotą sūrį bei pakepintus špinatus su porais. Pabarstome druska (sūdome saikingai, nes jau pati žuvis sūroka), maltais pipirais bei supilame į tešla išklotą indą.
6. Lengvai įspaudžiame lašišos gabaliukus bei kepame maždaug 40 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje.
7. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, patiekiame jį pašlakstę grietinėle arba kokiu nors padažu. Skanaujame!