Prancūziški žuvies suktinukai su įdaru - varškės sūriu

2023-07-13 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziški žuvies suktinukai su įdaru - varškės sūriu
Neseniai mano perskaitytos knygos "Staltiesės ritmu" autorius užtikrintai teigia, kad žuvys niekaip nedera su sūriu, ypatingai parmezano junginiais. Visiškai negaliu su tuo sutikti - prašome pateikti man daugiau argumentų kodėl gi ne, nes kol kas tai laikau tik visiškai subjektyvia vieno žmogaus nuomone. Jau paseno tos taisyklės, kada žuvį turėjome patiekti tik su baltaisiais vynais, o mėsą - su raudonais. Šiomis dienomis vadovaujamės naujomis taisyklėmis ir geriame tokius vynus, kokie prie mūsų patiekalų mūsų gomuriui labiausiai tinka.

O šiaip minėtoji knyga yra tikrai šauniai parašyta ir itin verta dėmesio. Tikrai smagiai skaičiau, nuolat pakrizendama iš sąmojingų autoriaus pastebėjimų apie kai kurių mūsų tautiečių valgymo ypatumus... O šis žuvies suktinukų receptas su įdaru, toks pat šaunus kaip ir knyga, tikrai vertas Jūsų dėmesio. Tad nieko daugiau nelaukiam ir pradedam gaminti! 

Ingredientai

    • pangasijų filė: 3
    • varškės sūrio: 100 gramų
    • parmezano sūrio: 50 gramų
    • grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • druskos
    • pipirų
    • petražolių
    • šviežių krapų
    • džiūvėsėlių: 4 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 25 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė perpjaukite išilgai į 2 arba 3 siauras juostas, priklausomai nuo to, ar labai plačios žuvys.
  2. 2. Tada pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite citrinos sultimis.
  3. Reklama
  4. 3. Sutarkuokite varškės sūrį ir sumaišykite su grietine. Įmaišykite šiek tiek susmulkintų žolelių ir pusę kiekio parmezano sūrio.
  5. 4. Kepimo indą ištepkite riebalais, orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Imkite žuvies filė, tepkite ant viršaus sūrio įdarą ir susukite.
  7. 6. Tada suktinukus sudėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite po sviesto gabaliuką.
  8. 7. Užbarstykite džiūvėsėlius ir dėkite į orkaitę kepti maždaug 20 min. Kepkite uždengę indą dangčiu arba folija.
  9. 8. Po 20 minučių žuvies suktinukus atidenkite, užbarstykite likusiu parmezanu, sumaišytu su žolelėmis ir paskrudinkite dar maždaug 10-15 minučių.
  10. 9. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau žuvies suktinukų receptų rasite: Žuvies suktinukų receptai.
Prancūziški žuvies suktinukai su įdaru - varškės sūriu
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
(17)
Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais
(2)
Įdaryti karpio gabaliukai drebučiuose
(2)