Orkaitėje keptas upėtakis, svogūnų ir porų patale su bulvėmis

2023-09-05 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje keptas upėtakis, svogūnų ir porų patale su bulvėmis
Vakar norėjau gaminti visai kitokį patiekalą, bet užsukus į prekybos centrą kaip tik pamačiau akciją vaivorykštiniams upėtakiams. Kodėl gi ne? - pagalvojau, aš visada labai mėgstu pasirinkti šviežią žuvį. Tikiu, kad geriausiai žuvį moka ruošti pajūrio gyventojai, tad šį kartą pasinaudojau savo draugės klaipėdietės receptu. Skoniu likau labai patenkinta, tik nufotografuoti šią žuvį buvo ganėtinai sunku. Tad manau, kad nuotrauka neperduoda to viso gėrio, kokį vakar valgėme, tačiau drąsiai atiduodu savo didžiausias rekomendacijas. 

Ingredientai

    • vaivorykštinių upėtakių: 1 (~1 kilogramo svorio)
    • svogūnų: 1
    • porų: 0,5 (tik baltosios dalies)
    • česnakų: 3
    • apelsinų: 2
    • čiobrelių, raudonėlių: po 1 arbatinį šaukštelį
    • petražolių: kuokštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • sviesto: 30 gramų
    • bulvių: 6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Mano pačios žuvis jau buvo išskrosta ir nuvalyta, tad aš ją tik perploviau ir nusausinau.
  2. 2. Pirmiausia įtrinkite prieskoninėmis žolelėmis - aš pasidariau mišinį iš druskos, pipirų, čiobrelių, raudonėlių, kapotų petražolių, tarkuoto česnako, kartu dar įmaišiau vieno apelsino nutarkuotą žievelę.
  3. 3. Palikite maždaug 2 valandas pasimarinuoti šaldytuve.
  4. 4. Svogūnus ir porus supjaustykite žiedais ir pakepkite svieste, kol suminkštės.
  5. 5. Užtarkuokite antrojo apelsino žieveles. Įberkite miltų ir supilkite abiejų apelsinų išspaustas sultis.
  6. 6. Pamaišykite ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  7. 7. Tuomet kepimo skardą pašlakstykite aliejumi, dėkite išsimarinavusią žuvį, o ant viršaus supilkite porų - svogūnų troškinį.
  8. 8. Aplink išdėliokite bulvių skilteles, kurias dar pabarstykite trupučiu druskos ir šlakeliu aliejaus.
  9. 9. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol apskrus bulvės.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.
Kepta skorpionžuvė keptuvėje
(1)
Troškintas eršketas vyne
(3)