Sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėle ir ikrais

2024-05-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėle ir ikrais
Tokie sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėlę ir ikrais - tikrai labai gardu, lengva bei greita. O patiekus kaip vieno kąsnio sumuštinukus, bus ir nuostabus užkandis šventiniam stalui. Ir tikrai nuo stalo pradings labai greitai. Įprastai patinka net tiems, kas nėra patys didžiausi jūros gėrybių mėgėjai. Rekomenduoju pamėginti! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 5 dideli arba 10 mažų sumuštinių.

Ingredientai

    • citrinos: 0,5
    • skrudintas batonas: 5 riekelių
    • virtos krevetės be lukšto: 400 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai: 30 gramų
    • majonezas: 140 gramų (naudoju "Obelių namini majonezą")
    • citrinos sultys: 15 mililitrų
    • ikrai (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnako skilteles, krapus ir krevetes susmulkiname elektriniu trintuvu.
  2. 2. Sudedame majonezą, pilame citrinų sultis bei viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet ant paskrudusių batono riekelių tepame krevečių masės, dedame po citrinos griežinėlį, papuošiame ikrais.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame!
Sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėle ir ikrais
Vieno kąsnio sumuštiniai su tunu
(3)