fermentinis sūris: 4 gabaliukų (Aš naudojau "Rokiškio" 5x5 cm ir 1 cm storio kvadratėlius)
kiaušiniai: 1
džiūvėsėliai: 5 šaukštų
bulvės: 5
Salotoms:
morkos: 1
mėgiamas majonezas
pekino kopūstai: 1
pomidorai: 1
krapai
aliejus
citrinos sultys
rauginti agurkėliai
Padažui:
majonezas: 4 šaukštų
kečupas: 4 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje aš išsikepu bulvytes fri - prie sūrio kepsnio jos tinka idealiausiai.
2. Kol bulvytės kepam pasiruošiame salotas - šį kartą gamintos dvejos salotos. Pirmos salotos - morkos su majonezu, pekino kopūstu ir pomidoru. Antros - krapų salotos su aliejumi bei citrinos sultimis. Taip pat papjausčiau skanių raugintų agurkėlių.
3. Taip pat pasiruošiau labai paprastą, bet gardų padažą - kečupą sumaišiau su majonezu.
4. Kai bulvytės fri jau beveik yra iškepusios - imamės sūrio kepsniukų: kiaušinį išplakame bei kiekvieną sūrio gabaliuką du kartus paniruoju kiaušinyje ir džiuvesėliuose, kad gautųsi ganėtinai storas apvalkalas.
5. Tada kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol kepsniukai dailiai apskrunda bei nedelsdamos patiekiame. Skaniausia valgyti, kol sūris dar karštas bei išsilydęs. Skanaus!