Sūriu užkeptos tortilijos su tunu

2019-01-21 Autorius Oditėlės blogas

Sūriu užkeptos tortilijos su tunu
Ar tokias tortilijas su tunu gaminsite savo pietums pusryčiams, ar vaišinsite užsukusius svečius - jūsų pačių pasirinkimas. Tik verta žinoti, kad jos gardžios ir šiltos, ir jau atvėsusios. Labai svarbu, kad gaminant įdaras nebūtų per skystas ir tortilijos nepermirktų.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 8 tortilijos, kurių mums užteko keturiems žmonėms pavalgyti.

Ingredientai

    • mažesnės tortilijos: 8
    • konservuotas tunas aliejuje: 2 skardinių (224 gramai gryno svorio)
    • mėlynieji svogūnai: 1
    • konservuoti kukurūzai: 140 gramų
    • marinuoti agurkai: 1-2
    • majonezas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~100 gramų
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudedame per sietelį nuvarvintą tuną, smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną bei marinuotą agurką, suberiame kukurūzus, įdedame majonezą, daugiau nei pusę sutarkuoto fermentinio sūrio, supjaustytus krapus, pagardiname maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet paruoštą įdarą padaliname ant tortilijų bei susukame.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tortilijas sudedame į kepimo indą išklotą su kepimo popieriumi ir ant viršaus užberiame likusį sutarkuotą fermentinį sūrį.
  5. 4. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris išsilydys ir tortilijos dailiai apskrus. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau tortilijų receptų rasite: Tortilijų receptai.
Veganiškas meksikietiškas dubuo su tofu ir tortilijų traškučiais
(1)