Itališkos brusketos su vytintu kumpiu, džiovintais pomidorais ir mocarela

2024-02-07 Autorius WorldRecipes.lt

Itališkos brusketos su vytintu kumpiu, džiovintais pomidorais ir mocarela
Tikriausiai visi žino posakį - genialumas slypi paprastume. Jis gaminant šias brusketas labai tinka. Svarbu tik turėti kepaliuką šviežios minkštos čiabatos ir dar kelis ingredientus... Užkandis gana paprastai pagaminamas, bet gaunasi labai skanūs susmuštinukai užkandžiai prie vyno taurės.

Beje, neseniai rodžiau ir šias labai pamiltas brusketas:
- brusketos su alyvuogėmis ir brie sūriu;
- brusketos su mocarela, kumpiu ir vyšniniais pomidorais;
- brusketos su silke;

Ingredientai

    • čiabatos duona: 1 kepaliuko 
    • vytintas kumpis: 80 gramų
    • mocarelos sūris: 1 rutuliuko
    • rukolos lapeliai
    • saulėje džiovinti pomidorai: 4
    • sviestas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių čiabatos duonos riekeles aptepkite sviestu.
  2. 2. Tada ant viršaus gražiai pavingiuokite kumpio griežinėlius.
  3. 3. Tuomet mocarelą gerai nuspauskite, aš dar padedu pagulėti sausai ant lėkštelės, kol pasiruošiu visus likusius ingredientus.
  4. 4. Po to ant kiekvieno sumuštinuko uždėkite po riekelę mocarelos.
  5. 5. Galiausiai papuoškite rukolos lapeliais bei džiovintų pomidorų juostelėmis. Skanaukite!
Kepta - gruzdinta burata su paprikų padažu
(2)
Virtas veršio liežuvis
(3)