Šviežių abrikosų pyragas

2023-07-04 Autorius WorldRecipes.lt

Šviežių abrikosų pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • švieži abrikosai: ~500 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • sviestas: 140 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 250 gramų
    • pienas: 180 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia abrikosus perskiriame perpus ir pašaliname kauliukus.
  2. 2. Tada 50 gramų minkšto sviesto paskleidžiame skardos dugne ir apiberiame cukrumi. Išdėliojame abrikosų puseles.
  3. abrikosų puselės skardoje
    Reklama
  4. 3. Tešlai minkštą sviestą išsukame su cukrumi, mušame kiaušinius, suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišome pieną ir vanilę. Tešlą paskleidžiame ant abrikosų.
  5. pyrago tešla paskleista ant abrikosų, kepimo skardoje
  6. 4. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  7. 5. Išėmus iš orkaitės pyragą atskiriame peiliu nuo kepimo formos ir išverčiame į didelę lėkštę ar kitą kepimo formą.
  8. 6. Prieš patiekdami, leidžiame pravėsti. Skanaujame!
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau abrikosų pyragų receptų rasite: Abrikosų pyragai.

Danutė

Super pyragas. Tik ką iškeptą ragavau užsipylus jogurto.
Atsakyti

Asta

Tikrai super pavyko! Nedaug ingredientų, o rezultatas superinis. :)
Atsakyti
Šviežių abrikosų pyragas
Pyragas su agrastais ir migdolais
(1)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)
Beatos šokoladinis pyragas su rududu
(3)