Tartaro padažas

2023-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tartaro padažas
Šiandien Jums noriu parodyti ne tik labai skanų tuno tartarą su avokadais ir lašišų ikrais, kuris tinka tiek kaip užkandis šventiniam stalui, tiek kaip patiekalas vakarienei. Bet labiau svarbus šiame recepte yra tartaro padažas. Jis čia itin puikiai tinka ir pakelia patiekalą į visiškai kitą - restorano lygį. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti, nes esu tikra, kad nusivylusių jis nepaliks. Imkite, gaminkite ir mėgaukitės jau šiandien! ;)

Ingredientai

    Tuno tartaras:
    • žalias tunas: 200 gramų (galima pakeisti į lašišą)
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
    • alyvuogių aliejus
    • avokadai: 0,5 nedidelio
    • citrinos sultys
    • pomidorai: 1 didelio
    • smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto
    • lašišos ikrai: 1 valgomojo šaukšto
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sezamo aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • skrudintos sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tuną (arba lašišą) supjaustome kubeliais.
  2. 2. Tada įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įberiame druskos bei pipirų. Išmaišome.
  3. 3. Avokadą supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišome.
  4. 4. Tuomet pomidorą kelias sekundes palaikome įmerkę į karštą vandenį.
  5. 5. Perliejame šaltu vandeniu, nulupame odelę, padaliname į keturias dalis, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais.
  6. 6. Padažui visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
  7. 7. Kulinarinio žiedo pagalba suformuojame tartarą. Pirmą sluoksnį dedame pomidorų, antrą - avokadų, trečią - tuno (arba lašišos).
  8. 8. Papuošiame svogūnų laiškais ir ikrais. Skanaujame!
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Tuno sashimi (sašimi)
(1)
Tunu įdarytos paprikos
(3)