1. Pirmiausia maltą mėsą sumaišome su susmulkintu bei apkepintu svogūnu, mirkytu batonu, kiaušiniais, druska ir pipirais.
2. Tuomet formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvesėliuose (jų privalo būti nedaug, tik, kad lengvai padengtų kotletą).
Reklama
3. Tada įkaitiname keptuvę, apkepiname kotletus iš abiejų pusių. Apkepusius sudedame į gilesnę skardą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame grietinę, aš dar įpilu truputį vandens (apie trečdalį stiklinės), beriame truputį druskos, pipirų ir užpilame ant kotletų. Grietinės/sviesto mišinys beveik apsems kotletus.
4. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame kotletus bei kepame maždaug 20-25 minutes. Kad jie iškepę, matysis iš sugerto padažo, jo beveik visai nelieka. Skanaujame!
Sovietine vireja
niekada tarybiniais metais nebuvo tokio kotletu recepto ,gal norit pagal pavadinima susidomejima iskviest ,kad atseit skanu ,o ir sniceliai ne tokie buvo....
Atsakyti
Jonas
Taip tikrai taip !tokių receptų nebuvo !!!
virejos ziurove
mama dare kotletus anu laiku valgykloj:daug bulkos +mazai mesos=kotletas pati maciau..nesiginkit taip visos daret..bet skanu budavo vistiek!
Atsakyti
Zemaite
Saunuole tavo mama,kad nuo mazu dienu ismokino,kaip reikia mesa vogti🤣🤣👏
Deimantė
Patys skaniausi kotletai. Kai pasakau, kad kepsiu kotletus tai vaikai visada klausia - ar tuos skanius?
Atsakyti
Sovietine vireja
Atsakyti
Jonas
virejos ziurove
Atsakyti
Zemaite
Deimantė
Atsakyti