Teriyaki vištiena ananase

2019-03-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Teriyaki vištiena ananase

Ingredientai

    • sojos padažas: 100 gramų
    • šaltas vanduo: 2 šaukštų
    • ryžių actas: 2 šaukštų
    • medus: 3 šaukštų
    • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • maltas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • ananaso sultys: 2 šaukštų
    • konservuoti ananasai: 200 gramų
    • vištienos filė: 500 gramų
    • aliejus (kepimui)
    • sezano sėklos
    • virti ryžiai
    • druska
    • malti pipirai
    • ananasai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais, pagardinkite druska bei pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus bei apkepinkite vištieną.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau vištiena apskrunda, išimkite iš keptuvės bei padėkite į šoną.
  5. 4. Tuomet padažui sumaišykite visus ingredientus: sojos padažą, medų, ryžių actą, maltą imbierą, išspaustus česnakus, ananaso sultis ir šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą.
  6. 5. Viską gerai išmaišykite bei supilkite į keptuvę.
  7. 6. Pavirkite padažą kelias minutes bei sudėkite supjaustytus ananasus, apkepintą vištieną bei uždengusios dangčiu troškinkite maždaug 10 minučių ant nedidelės ugnies.
  8. 7. Užberkite sezamo sėklų.
  9. 8. Po to ananasą perpjaukite perpus, išgramdykite vidų bei sudėkite ryžius ir vištieną. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Vištienos blauzdelės su česnaku, citrina ir žolelėmis
(2)
Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle
(6)
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Rizotas - risotto su vištiena ir moliūgu
(1)