1. Biskvitas: Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki purios masės. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kakava bei kepimo milteliais. Dalimis, maišydamos, suberkite miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberkite maltus lazdynų riešutus bei lengvai išmaišykite iki vientisos masės.
2. Tuomet paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens). Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Ar jau iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu – įkištas bei ištrauktas iš kepinio centro, jis turi likti švarus.
Reklama
3. Kremas: Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite garų vonelėje bei atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Į sviestą supilkite šiltą šokoladą, sudėkite šokoladinį riešutų kremą bei išmaišykite. Įmaišykite rupiai supjaustytus riešutinius vafliukus.
4. Torto surinkimas: Atvėsusį biskvitą perpjauname į tris lygias dalis.
5. Tada pirmąjį biskvitą dėkite ant tortinės. Ant jo tolygiai paskleiskite maždaug ketvirtadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, lengvai delnais paspauskite. Ant jo paskleiskite antrą ketvirtadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždėkite trečią biskvitą, lengvai delnais paspauskite. Ant jo paskleiskite trečią ketvirtadalį paruošto kremo. Likusiu kremu aptepkite torto kraštus.
6. Papuoškite pagal savo fantaziją ir norus.
7. Galiausiai dėkite į šaldytuvą bei palaikykite bent keletą valandų, kol tortas sutvirtės. Prieš patiekdamos, išimkite iš šaldytuvo bei šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų (toks jis daug gardesnis). Pasilepinam!
8. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.