1. Biskvito paruošimas: Pasidalinkite ingredientus į dvi dalis (kepsime du biskvitus atskirai). Sviestą ištirpinkite bei palikite, kad šiek tiek atvėstų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kad masė padidėtų bei pabaltų. Ištirpintą sviestą pilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei kakava. Dalimis berkite į sviesto ir kiaušinių masę bei maišykite, kol masė taps vientisa.
2. Tuomet kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes (patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas jau yra iškepęs).
Reklama
3. Paskui taip pat iškepkite ir antrą biskvitą. Abu atvėsinkite bei perpjaukite kiekvieną pusiau (šitaip gausite 4 biskvito lakštus).
4. Mascarponės kremas: Šaltą grietinėlę išplakite su cukraus pudra, kol ji taps standi bei atsargiai šaukštu sumaišykite su mascarpone sūriu.
5. Šokoladinis kremas: Grietinėlę bei cukrų pakaitinkite iki virimo. Šokoladą sulaužykite gabaliukais. Ant šokolado užpilkite karštą grietinėlę bei intensyviai maišykite, kad šokoladas ištirptų. Kai masė susilygins leiskite kremui atvėsti bei dėkite į šaldytuvą. Kai skystis pašąla išimkite bei išplakite iki standumo.
6. Sirupas: Iš kompoto išimkite vyšnias, palikite jas ant popierinių rankšluosčių, kad jos būtų kuo sausesnės. Kompotą (maždaug 150 mililitrų) sumaišykite su cukrumi arba cukraus pudra, kad ištirptų (cukraus berkite pagal skonį).
7. Formuokite tortą: Dėkite pirmąjį biskvitą į tortinę bei palaistykite jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Dabar užtepkite trečdalį mascarpone kremo, sudėliokite maždaug 175 gramus vyšnių, ant viršaus dėkite kitą biskvito lakštą. Vėl suvilgykite jį sirupu bei tepkite visą šokoladinio kremo sluoksnį.
8. Paskui ant viršaus vėl biskvitą, vėl jį suvilgykite bei dėkite trečdalį mascarpone kremo sluoksnį, sudėliokite likusias vyšnias, tada suvilgykite paskutinį biskvito lakštą bei dėkite suvilginta puse į apačią. Ant viršaus bei šonų patepkite likusiu mascarpone kremu. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
9. Pastebėjimas: Aš patį šį kartą norėjau papuošti šokoladiniu kremu (100 mililitrų riebios grietinėlės ir 100 gramų juodojo šokolado), bet forma visai nesilaikė, tai tiesiog aptepiau šiuo kremu tortą ir viskas.
10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.