Tortas Napoleonas - tiesiog negali nepavykti!

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 250 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1
    • kvietiniai miltai: ~400 gramų
    Kremui:
    • pienas: 500 mililitrų
    • cukrus: 250 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 2
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    Papuošimui:
    • juodas šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos gaminimas. Ant stalviršio arba kito didelio paviršiaus sudėkite miltus, įberkite druskos, šiek tiek pamaišykite. Paimkite sviestą (jis privalo būti iš šaldytuvo) pamerkite į miltus ir tarkuokite burokine tarką, vis pamerkdamos į miltus.
  2. 2. Kai jau sutarkuosite visą sviestą paimkite peilį bei kapokite sviesto ir mitų masę, kad susidarytų smulkūs trupiniai. Atskirame dubenėlyje paplakite kiaušinį, įdėkite grietinės bei išmaišykite. Paskui padarykite duobutę trupiniuose bei supilkite pusę kiaušinio ir grietinės masės, vėl kapokite peiliu, kai maždaug pasiskirsto, supilkite antrą dalį ir vėl kapokite tol, kol ingredientai pasiskirstys. Gautus trupinius jau rankomis suspauskite į rutulį bei padalinkite į 8 dalis, kiekvieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę bei padėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  3. 3. Po to ištraukusios iš šaldytuvo paimkite vieną dalį, plonai iškočiokite (dar gali prireikti šiek tiek mitų), išpjaukite norimo dydžio skritulius, šonus nuimkite, atidėkite į šalį o lakštą kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Tą patį pakartokite su likusiomis 7 tešlos dalimis. Likučius nuimtus nuo kiekvienos dalies sujunkite, plonai iškočiokite bei iškepkite, jie bus reikalingi trupiniams. Iškepę papločiai šiek tiek susitraukia, deformuojasi. Kuo jie daugiau išsipučia, tuo yra geriau, susidaro daugiau sluoksnių.
  4. 4. Kremas: Pieną įpilkite į karščiui atsparų indą bei užkaiskite. Cukrų, miltus bei krakmolą sumaišykite, tuomet įmaišykite paplaktus kiaušinius ir vanilinį cukrų. Kai jau pienas užvirs, į jį maišydamos plona srovele supilkite paruoštą cukraus ir kiaušinių tyrelę. Maišydamos pavirkite maždaug 5 minutes ir atvėsiname iki kambario temperatūros (būtinai reikia maišyti, kitaip kremas prisvils prie puodo).
  5. 5. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakite iki purumo, tuomet plakdamos vis dėkite po šaukštą išvirtos atvėsusios masės (galite įtarkuoti citrinos žievelės, bet aš pati to nedarau).
  6. 6. Torto surinkimas: Ant torto padėklo dėkite paplotį lygiąja puse į apačią, tepkite kremu bei dėkite kitą paplotį pūslėta puse į apačią, šiek tiek paspauskite. Šitaip surinkite visą tortą. Visi kiti papločiai dedasi pūslėta puse į apačią. Vieną sluoksnį aš dar pertepiau juodųjų serbentų uogiene. Surinkto torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu. Tuomet sutrupinkite iškeptą "likučių" lakštą bei tais trupiniais apibarstykite torto viršų ir šonus.
  7. 7. Dėkite į šaldytuvą. Kuo ilgiau tortas pabūna šaldytuve, tuo jis tampa gardesnis. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau "Napoleono" receptų rasite: "Napoleono" receptai.
Tortas Napoleonas - tiesiog negali nepavykti!
Tortas Napoleonas - tiesiog negali nepavykti!
Tortas Napoleonas - tiesiog negali nepavykti!
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)