1. Iš pradžių mieles ištrinkite su šaukštu cukraus iki vienalytės masės, užpilkite drungno vandens (maždaug 50 mililitrų) bei įmaišykite trečdalį miltų. Palikite pakilti maždaug dviems valandoms.
2. Tuomet į iškilusią masę pilkite pusę cukraus, įmaišykite miltus, įmuškite du kiaušinius, įdėkite druskos. Gerai išmaišykite, po to įpilkite į tešlą išlydytą sviestą. Tešlą suminkykite, jei reikia pridėkite dar šiek tiek miltų, bet tešla neturi būti labai kieta. Atidėkite į šalį tešlą, kad pakiltų.
Reklama
3. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą: aguonas nedideliame kiekyje vandens ant labai silpnos ugnies virinkite maždaug 60 minučių, prieš naudodamos, aguonas, gerai nuvarviname. Aguonas permalkite bei sumaišykite su vienu gerai išplaktu kiaušiniu, cukrumi ir apelsinų žievelėmis.
4. Pakilusią tešlą perminkykite bei iš jos kočiokite du stačiakampius. Pasiruoškite kiaušinio plakinį bei juo ištepkite visą tešlos paviršių. Uždėkite sluoksnį aguonų įdaro bei suvyniokite tešlą, jos paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu. Dėkite vyniotinius į skardą bei kildinkite dar maždaug 20 minučių.
5. Paskui kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių (temperatūra 220 laipsnių), kol dailiai apskrus bei įsmeigtas pagaliukas liks švarus. Iškepus, leiskite pilnai atvėsti, apibartykite su cukraus pudra. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau aguonų vyniotinių receptų rasite: Aguonų vyniotiniai.