1. Iš pradžių tešlai sviestą išsukame su cukrumi (nepamirštame ir vanilinio) bei kiaušinio tryniu. Supilame grietinę bei citrinos žievelę. Tada beriame persijotus miltus bei kepimo miltelius. Užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę bei dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
2. Tuomet į dubenį beriame sumaltas aguonas, užpilame ant jų karštą pieną, suberiame razinas, cukrų (paprastą bei vanilinį), citrinų žieveles, pilame romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišome.
Reklama
3. Po to įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Ant stalo paviršiaus pabarstome miltų. Iškočiojame tešlą, dedame aguonų įdarą, paskleidžiame jį per visą plotą. Susukame atsargiai į ritinėlį, gražiai užspaudžiame abu galus bei dedame į orkaitę (rekomenduotina daryti ne vieną, o du ritinėlius).
4. Paskui kepame maždaug 25-30 minučių. Atvėsiname bei apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
5. Pastebėjimai: Miltus aš naudojau jau sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų pakeičiau vanilės ekstraktu, o grietinę - liesu jogurtu. Aguonas aš pati panaudojau nemaltas (tinka ir tokios ir tokios). Labai labai gardus bei nesunkiai pagaminamas aguonų vyniotinis.
Eleonora
Na ką, pradėjome ruoštis šventėms! Labai skanu ir tikrai trapus. Receptas užskaitytas;)
Atsakyti
Eleonora
Atsakyti