Trapūs vafliai

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Trapūs vafliai

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų (arba margarinas kepiniams)
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sviestą ištirpiname bei atvėsiname iki kambario temperatūros.
  2. 2. Tada atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių
    Reklama
  4. 3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  5. 4. Mikseriu išplakame baltymus su druska iki standžių putų.
  6. 5. Tuomet sudedame trynius į išplaktus baltymus bei išplakame iki vientisos masės.
  7. 6. Po to berkite cukrų bei vanilino, išplakame. Supilame sviestą, išplakame.
  8. 7. Palaipsniui įsijojame miltus bei lengvai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa tešla (tokia, kad ganėtinai sunkiai, bet krenta nuo šaukšto).
  9. 8. Galiausiai kepame įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Dar karštus susukame į ragelį. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Jurga

O kiek kiaušinių
Atsakyti

Jovita

Išbandžiau receptą. Dėjau 4 nedidelius kiaušinius. Dar pridėjau, ką pridėjau 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, kad tikrai būtų traškūs. Labai gerai gavosi.
Vafliai su obuoliais
(1)