cukraus: 2 valgomųjų šaukštų (aš barstau gausiai cukraus pudra, todėl cukraus daug nereikia)
druska: žiupsnelio
grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
degtinė: 2 valgomųjų šaukštų
miltai: ~450-500 gramų (kad suminkyta tešla, neliptų prie rankų)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų bei grietinę gerai išplakite. Supilkite degtinę, suberkite druską ir miltus. Suminkykite kietą tešlą, ją kelis kartus perlankstykite, pakočiokite, vėl sulankstykite. Galite padaužyti kočėlu.
2. Tuomet iškočiokite kuo ploniau, formuokite žagarėlius bei kepkite juos įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.
3. Tada iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
4. Po to gausiai pabarstykite su cukraus pudra. Skanaukite!