Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje

2024-08-21 Autorius Karolina Puodžiūtė

Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
Traškios orkaitėje keptos cukinijų lazdelės – tai puikus užkandis, kuris suderina sveikumą ir nepaprastą skonį. Plonai supjaustytos cukinijų lazdelės apvoliojamos sūriu ir čiobreliais pagardintuose džiūvėsėliuose ir kepamos orkaitėje, kol įgauna auksinę, traškią plutelę. Viduje jos išlieka švelnios ir sultingos, o traškus išorės sluoksnis sukuria tobulą tekstūrų kontrastą.
 
Patiekiamos su mėgstamu padažu šios cukinijų lazdelės tampa nepamainomu užkandžiu vakarėlyje ar lengvu garnyru prie pagrindinio patiekalo. Tai skanus ir sveikas pasirinkimas, kuriam neįmanoma atsispirti.

Redakcijos komentaras - šalia šių lazdelių tinka daugelis jūsų mėgstamų padažų - švelnus jogurtinis, pikantiškas česnakinis ar pomidorų padažas. 

Lazdelės skaniausios ką tik iškeptos, kol neprarado savo traškumo. 

Ingredientai

    • Cukinijos: 400 gramų
    • Miltai: 50 gramų
    • Krakmolas: 20 gramų
    • Druska
    • Pipirai
    • Kiaušiniai: 1
    • Džiūvėsėliai: 100-120 gramų
    • Smulkiai tarkuotas kietasis sūris: 30 gramų
    • Džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    Padažui:
    • Natūralus jogurtas
    • Pomidorų tyrė
    • Mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukinijas supjaustyti neilgais šiaudeliais ir juos sudėti į didesnį plastikinį maišelį. Į maišelį suberti miltus, krakmolą, druską ir pipirus.
  2. 2. Gerai užspausti maišelio kraštą ir stipriai pakratyti taip, kad cukinijų šiaudeliai tolygiai pasidengtų miltų mišiniu.
  3. 3. Lėkštėje paplakti kiaušinį. Atidėti.
  4. 4. Kitoje lėkštėje sumaišyti džiūvesėlius, tarkuotą sūrį ir žiupsnelį čiobrelių.
  5. 5. Miltuotas cukinijų lazdeles pirmiausia pamirkyti kiaušinio plakinyje, tuomet apvolioti džiūvėsėlių mišinyje ir, paliekant tarpus tarp gabaliukų, išdėlioti kepimo skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 200C ir lazdeles kepti apie 10-15 min.
  7. 7. Užkandį, kartu su pasirinktu padažu, patiekti iškarto.
Brie sūrio fondiu
(2)
Skrudintos moliūgų sėklos
(4)
Įdarytos tortilijos su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
(5)